Placa de intins parul nu trebuie sa fie folosita zilnuc, ci numai ocazional, pentru ca altfel parul ar fi deteriorat ca urmare a temperaturii inalte la care este expus in mod repetat.Nu folosi niciodata placa de intins daca parul este umed. Usuca-l cu feonul, daca nu ai timp sa-l lasi sa se usuce liber (cum ar fi cel mai indicat). De asemenea, in masura in care acest lucru este posibil, nu intinde parul in aceeasi zi in care l-ai spalat, ci in ziua urmatoare - firele se vor electriza mai putin.
Pentru a proteja firul de efectele caldurii, foloseste ulei de par special conceput in acest scop si avand efect de protectie termica. Nu aplica prea mult insa, pentru ca ulterior exista riscul ca parul sa arate ca si cum ar fi nespalat.Cel mai bine este ca in prealabil sa aplici un balsam special, care nu se clateste si este special conceput pentru intinderea parului.
Daca nu ai un astfel de produs la indemana, poti folosi si spuma coafanta. Prinde cate o suvita de grosime medie, aplica spuma pornind de la radacina si usuc-o de jos in sus, de preferat cu jetul de aer rece, pentru ca este mai putin agresiv decat cel fierbinte.
Placa de intins parul pe baza de aburi prezinta avantajul de a hidrata forul in timpul operatiunii, lasandu-l stralucitor si matasos.
Suvitele intinse pe placa nu trebuie sa fie prea groase, iar aparatul nu trebuie lasat sa actioneze mai mult decat intervalul prevazut pe ambalaj (acesta difera in functie de tipul placii, care poate fi din metal sau ceramica). Sper ca v-am putut fii de ajutor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu